Nabór na kulinarny szlak 'Świętokrzyska Kuźnia Smaków'
Dodał: Milena Data: 2016-07-12 14:49:46 (czytane: 9353)
Do 20 lipca trwa nabór do utworzonego produktu turystycznego "Świętokrzyskiej Kuźni Smaków", który promuje tradycyjną kuchnię regionalną. Na szlaku mogą się znaleźć m.in. rolnicy, producenci, przetwórcy, którzy w swojej ofercie mają produkt tradycyjny.
Szlak „Świętokrzyska Kuźnia Smaków” ma pokazać miejsca serwowania kuchni regionalnej, wytwarzania i sprzedaży produktów tradycyjnych i lokalnych charakterystycznych dla regionu Gór Świętokrzyskich tj. powiatów: sandomierskiego, opatowskiego, ostrowieckiego i kieleckiego.
O to, aby znaleźć się na szlaku mogą ubiegać się: rolnicy, producenci, przetwórcy wytwarzający i sprzedający uznany produkt tradycyjny i lokalny oraz restauracje i gospodarstwa agroturystyczne posiadający w swojej ofercie zdefiniowaną kuchnię regionalną i lokalną, uczestnicy szkoleń w ramach projektu „Świętokrzyska Kuźnia Smaków”, a także podmioty oferujące taki produkt, które zadeklarują swój udział na szlak, a których wyboru dokona Zespół Certyfikujący. Liczba osób do wprowadzenia na szlak jest ograniczona.
Zgłoszenia należy wysyłać pocztą na adres:
ŚODR Modliszewice
Modliszewice, ul. Piotrkowska 30, 26-200 Końskie
z dopiskiem „Szlak ŚKS”
lub drogą elektroniczną (skan dokumentów) na adres email: gwia@sodr.pl
Pełna informacja dotycząca naboru dostępna jest w naszym Ośrodku w biurze projektu „Świętokrzyska Kuźnia Smaków”.
Kontakt:
Koordynator projektu Teresa Wąsik
Asystent projektu Anna Michalska
tel. 41 372 22 84 do 86
tel. kom. 507 111 245
email: gwia@sodr.pl
Więcej informacji: www.sejmik.kielce.pl
O to, aby znaleźć się na szlaku mogą ubiegać się: rolnicy, producenci, przetwórcy wytwarzający i sprzedający uznany produkt tradycyjny i lokalny oraz restauracje i gospodarstwa agroturystyczne posiadający w swojej ofercie zdefiniowaną kuchnię regionalną i lokalną, uczestnicy szkoleń w ramach projektu „Świętokrzyska Kuźnia Smaków”, a także podmioty oferujące taki produkt, które zadeklarują swój udział na szlak, a których wyboru dokona Zespół Certyfikujący. Liczba osób do wprowadzenia na szlak jest ograniczona.
Zgłoszenia należy wysyłać pocztą na adres:
ŚODR Modliszewice
Modliszewice, ul. Piotrkowska 30, 26-200 Końskie
z dopiskiem „Szlak ŚKS”
lub drogą elektroniczną (skan dokumentów) na adres email: gwia@sodr.pl
Pełna informacja dotycząca naboru dostępna jest w naszym Ośrodku w biurze projektu „Świętokrzyska Kuźnia Smaków”.
Kontakt:
Koordynator projektu Teresa Wąsik
Asystent projektu Anna Michalska
tel. 41 372 22 84 do 86
tel. kom. 507 111 245
email: gwia@sodr.pl
Więcej informacji: www.sejmik.kielce.pl
Reklama
REKLAMA
Komentarze (0)
Uwaga: Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników portalu. Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii. Za wypowiedzi naruszające prawo lub chronione prawem dobra osób trzecich grozi odpowiedzialność karna lub cywilna. IP Twojego komputera: 3.133.12.172